Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak odbytnicy z przerzutami. |
Ola Olka
Odpowiedzi: 44
Wyświetleń: 12127
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2017-07-14, 12:53 Temat: Rak odbytnicy z przerzutami. |
MarlenaD bardzo mi przykro. Przyjmij wyrazy współczucia |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2017-07-13, 08:21 Temat: Rak odbytnicy z przerzutami. |
MarlenaD bardzo ci współczuję. To już zapewne ostatnie chwile przykro mi. MarlenaD napisał/a: | Boże to jest straszne jak on się męczy | Wezwij lekarza hospicyjnego - napewno tato nie musi się tak męczyć.
Uściski i pozdrowienia |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2017-06-24, 19:04 Temat: Rak odbytnicy z przerzutami. |
MarlenaD w wątrobie są liczne przerzuty i coś się dzieje w śledzionie. Cóż cały obraz nie jest pozytywny i niestety nie ma co liczyć na to że będzie lepiej. Stan taty będzie się pogarszał, jest tylko pytanie jak szybko. Przykro mi.
Załatwiajcie jak najszybciej wsparcie hospicjum, oni pomogą wam w opiece nad tatą a przede wszystkim w walce z bólem bo tu sami sobie nie poradzicie.
Życzę wiele siły i pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2017-06-16, 17:46 Temat: Rak odbytnicy z przerzutami. |
MarlenaD wyniki są nieczytelne, musisz je dołączyć jako załącznik do posta. Cytat: | Na chwilę obecna stan taty nie jest aż tak bardzo zły | Przyjmij to jako stan tymczasowy i ciesz się każdą chwilą z tatą. Ten stan może się niestety pogorszyć z dnia na dzień. Już marzena66 ci opisała wszystkie możliwe scenariusze. Napewno nie chciała straszyć po prostu realnie nakreśliła z czym można się liczyć.
Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci wiele siły, to trudny czas dla was. |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2017-06-16, 07:16 Temat: Rak odbytnicy z przerzutami. |
MarlenaD bardzo mi przykro, że masz taką ciężką sytuację. Tato jak sama wiesz ma rozsianą postać raka i jest leczony tylko paliatywnie. Oznacza to, że całe obecne leczenie jest objawowe i ma na celu nie wyleczenie lecz poprawę komfortu życia, czasami jego wydłużenie.
Cytat: | kilku dni tate bardzo bolii kolano żebra a najbardziej biodro wszystko z lewej strony - czy to może oznaczać kolejny przerzut ? | Trzeba to sprawdzić to może być przerzut do kości. Skonsultujcie to z lekarzem, może naświetlania byłyby pomocne.
Cytat: | Zastanawiam się ile tata da rade żyć z taką chorobą? | Na lata bym nie liczyła gdyż choroba jest za bardzo zaawansowana. Przykro mi.
Tu możesz trochę o tym poczytać http: //www.onkonet.pl/dp_npp_rakokreznicy.html:
Pozdrawiam serdecznie i witam na forum |
|